Plastic is fantastic! | 21 jun 2015

Plastic is fantastic!

We komen door ons werk op leuke en interessante plaatsen. En de opdrachten zijn net zo interessant en leuk. Het kiezen voor goede en duurzame materialen is daarbij voor ons heel belangrijk.

In onze werkplaats testen we deze nieuwe materialen eerst zelf, zodat we een goed gevoel krijgen bij het materiaal, de mogelijke toepassing, de verwerking en uiteindelijk de levering aan de klant. Dat betekent dat we zagen, lijmen, schuren en bouwen in verschillende testopstellingen. We kijken hoe het materiaal zich houdt onder verschillende omstandigheden en of het materiaal geschikt is voor bijvoorbeeld normaal huishoudelijk of zwaar professioneel gebruik.

En als de stukken ons om onze oren vliegen, dan weten we dat dat materiaal niet gaat werken voor de verwerking in bijvoorbeeld een meubel of gebruiksvoorwerp.

Zo werken we onder meer samen met Baars & Bloemhoff, een leverancier voor hout- en kunststof plaatmaterialen, waarmee we onze meubels en interieurs bouwen. En via deze leverancier kwamen we op het spoor van Hi-Macs.

Hi-Macs is een oersterk en solide kunststof composiet plaatmateriaal, ontwikkeld door LG Hausys, dat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld keukenwerkbladen en oppervlakken waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Hi-Macs bestaat uit tot wel 41 % gerecycled acryl, en draagt zo letterlijk en figuurlijk een steentje bij aan milieuvriendelijk werken en hergebruik van grondstoffen. En dat vinden wij belangrijk,

Na een gesprek met vertegenwoordiger Arjan Smits zijn wij onlangs naar Nieuwegein vertrokken om een dag kennis te maken met Hi-Macs. In de training hebben we niet alleen veel geleerd over het materiaal zelf, maar ook hoe je dit materiaal moet verwerken. Daarna zijn we ook echt aan de slag gegaan met het verlijmen, schuren, polijsten en vormen van Hi-Macs.

Dit is voor ons een perfecte start om Hi-Macs in onze collectie op te nemen. We zijn al gestart met het testen van het materiaal in onze werkplaats en de resultaten zijn veelbelovend. We zien mooie en duurzame toepassingsmogelijkheden bij werkbladen en keukenbladen in de keuken, maar ook bij garderobekasten en kapstokken voor scholen, waar hygiëne heel belangrijk is, waar weinig onderhoud belangrijk is en waar schoonmaken ook weinig tijd mag kosten.

 

 

Pin It on Pinterest